Με μια απρόσμενη χαρά για εμένα ολοκληρώθηκε το 2015.

Το Centro Ibérico de Estudios Masónicos (CIEM) δημιουργήθηκε στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2005, με στόχους μεταξύ άλλων  της ανάκτησης της ιστορικής μνήμης και τη συμβολή στη βελτίωση της υπάρχουσας γνώσης σχετικά με τον Τεκτονισμό,  αναδεικνύοντας τον παρόντα χαρακτήρα του με τη βοήθεια συνεδρίων , εκθέσεων κλπ.

Εφέτος για τρίτη χρονιά διοργάνωσε διεθνή διαγωνισμό Τεκτονικού δοκιμίου με θέμα για το 2015, «Ο Ελευθεροτεκτονισμός στην Ανατολική Ευρώπη».

Αποφάσισα να δηλώσω συμμετοχή θέλοντας να δημοσιοποιήσω στοιχεία για μια εποχή, ιδιαίτερα τον 18ο αιώνα  όπου αν και δεν υπήρχε ακόμα ελληνικό κράτος οι Έλληνες συμμετείχαν ενεργά στις νέες ιδέες και τις εξελίξεις που είχε δημιουργήσει το ρεύμα του Διαφωτισμού και η Γαλλική επανάσταση στην Ευρώπη και ακόμα και ιδιαίτερα στην εξάπλωση του πρώτου τεκτονισμού στην Ευρώπη από τα ανατολικά παράλια της Μεσογείου έως τα βόρεια σύνορα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, τη σημερινή Ρουμανία ακόμα και τη Ρωσία.

Τίτλος του , «The founding of the Greek Free Masonry»

Στις 30- 12 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα:

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο δοκίμιο μου.

Στην τελική κρίση επιλέχθηκε με το δοκίμιο των Σέρβων  Vojislav Jovanović, Dragan Mitrović και Radoslav Petrović που είχε τίτλο,  «A Diptych – The History of the Freemasonry in Serbia – Fremasonry on the eve and during World War II».

Σε μερικές μέρες θα αναρτήσω στο ιστολόγιο μου την ελληνική εκδοχή του κειμένου.iordanis CIEM