5/4/2015 – ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ‏

 

ΙΔΕΟΤΟΠΟΣ Μ.Κ.Ο

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΥΣΗ

Ο Γεώργιος Σκαρλάτος έχει μεγαλώσει στην επαρχία και μετά την εφηβεία του ζει στην Αθήνα.

Έχει φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Σχολή Τοπογράφων Μηχανικών) και παρέχει τις υπηρεσίες του στον επιχειρηματικό χώρο στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας.

Παραλλήλως, έχει σπουδάσει μουσική, και έχει δισκογραφικό έργο ως συνθέτης και στιχουργός.

Ερευνητής και μελετητής της ιστορίας και της φιλοσοφίας, έχει παρουσιάσει αρκετές ομιλίες του σε συλλόγους που σχετίζονται με τα αντικείμενα αυτά.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Μουσικών ΟΤΑ και μετέχει στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ.

Είναι μέλος του Δικτύου Εθελοντών «Οι Φίλοι του Ιδεότοπου»

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
——————————-
11η ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 

Η 11η Κυριακάτική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί

την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 στις 11.30

στον Σύλλογο των Αθηναίων (Κέκροπος 10, Πλάκα).

 

Ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Σκαρλάτος με θέμα:

Το Τέλος του Ανθρώπου
και η Προαίσθηση της Αθανασίας

Ο ομιλητής έχοντας εντοπίσει δυο χωρία, ένα στον Πλάτωνα και ένα στην υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος, τα οποία κατά την γνώμη του έχουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους, παραθέτει και κοινωνεί μια σειρά σκέψεων που απορρέουν και προκύπτουν.

Ερωτήματα όπως ποίο είναι το Τέλος του Ανθρώπου, πώς γίνεται αισθητή η Αθανασία, ή ποίο το μέσον για τα προηγούμενα, αναζητούν ένα πεδίο συν-ζήτησης, κατανόησης και αντίληψης, ώστε να περινοηθούν και να γίνουν τουλάχιστον αντικείμενο διαλεκτικής. Δύο κόσμοι επόμενοι, επάλληλοι ή / και παράλληλοι, αλλ’ όμως σαφώς διακριτοί, η ελληνική φιλοσοφική σκέψη αφ’ ενός και η χριστιανική θρησκεία αφ’ ετέρου δίνουν τις απαντήσεις τους.

Τι μπορούμε να συμπεράνουμε εξ αυτών ;

Μετά το τέλος της εισήγησης θα ακολουθήσει διευθυνόμενη συζήτηση με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης η εκδήλωση θα  συνεχιστεί σε παρακείμενο χώρο όπου η ανταλλαγή απόψεων θα γίνει πιο ελεύθερα και χωρίς τυπικότητες, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα λίγο λευκό κρασί και μεζέδες.

Κόστος συμμετοχής 5 Ευρώ.

(Στα μέλη του δικτύου ‘Οι φίλοι του Ιδεότοπου‘ έκπτωση 20%).