Το Κέντρο Γκουρτζίεφ, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Αρχέτυπο,σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με τίτλο
Κάλεσμα Συνειδητότητας

 

reality of being

«Ο άνθρωπος παραμένει ένα μυστήριο για τον εαυτό του. Έχει μια νοσταλγία για την Ύπαρξη, μια λαχτάρα για διάρκεια, για μονιμότητα, για απολυτότητα – μια λαχτάρα να είναι. Κι όμως, οτιδήποτε αποτελεί την ζωή του είναι προσωρινό, εφήμερο, περιορισμένο. Ποθεί ένα άλλο επίπεδο, μια άλλη ζωή, έναν κόσμο που είναι πέρα από τον ίδιο, στον οποίο νιώθει ότι είναι προορισμένος να συμμετέχει. Αναζητά μια ιδέα, μια έμπνευση, που θα μπορούσε να τον κινητοποιήσει προς αυτή την κατεύθυνση, που συχνά εγείρεται ως ένα ερώτημα: Ποιος είμαι; Ποιος είμαι σε αυτόν τον κόσμο; Εάν το ερώτημα αυτό γίνει αρκετά ζωντανό, θα μπορούσε να κατευθύνει την πορεία της ζωής του. Ο ίδιος δεν μπορεί να το απαντήσει… Όμως νιώθει ότι οφείλει να το καλωσορίσει. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στον εσωτερικό δρόμο. Θέλει να ανοίξει τα μάτια του. Θέλει να ξυπνήσει, να αφυπνιστεί».

ΖΑΝ ΝΤΕ ΣΑΛΤΣΜΑΝ

Θα διαβαστούν για πρώτη φορά αποσπάσματα από το ανέκδοτο βιβλίο της   Ζαν ντε Σάλτσμαν, The Reality of Being, που αναφέρονται                        στη διδασκαλία του Γκουρτζίεφ,  και πρόκειται να εκδοθεί προσεχώς από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο. Τα κείμενα θα διαβάσουν ο Στέφανος Ελμάζης (συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και των Εκδόσεων Αρχέτυπο) και η Σίσσυ Τσιομπάνου (νομικός).
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014, ώρα 7.30 μ.μ.  
Βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία, Θεσσαλονίκη 
Λ. Νίκης 3, τηλ. 2310 226190

Η Ζαν ντε Σάλτσμαν υπήρξε η σημαντικότερη μαθήτρια του Γκουρτζίεφ, στην οποία ο ίδιος, λίγο πριν το θάνατό του (1949), ανέθεσε τη συνέχιση και μετάδοση της διδασκαλίας του. Ένα έργο που η Ζαν ντε Σάλτσμαν υπηρέτησε με αφοσίωση τα επόμενα σαράντα χρόνια, εγκαθιδρύοντας κέντρα για την πρακτική άσκηση της διδασκαλίας στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, μέχρι το θάνατό της το 1990, στο Παρίσι, σε ηλικία 101 ετών. Δείτε εδώ ένα σπάνιο video της Ζαν ντε Σάλτσμαν.   http://www.realityofbeing.org/video.html

www.gurdjieff-center.gr