Το ουσιώδες είναι αόρατο στη συνηθισμένη όραση, μας λέει ο Antoine de Saint-Exupery, στον Μικρό Πρίγκιπα. Ο μονοδιάστατος τρόπος να βλέπουμε τα πράγματα οδηγεί στην καταστροφή, τονίζει ο σπουδαίος ψυχολόγος Charles Tart. Έτσι όπως είμαστε, μας λένε όλοι οι σοφοί του κόσμου, βλέπουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και τον κόσμο θολά, παραμορφωμένα. Είναι όμως εφικτό να υπάρξει ένα Άλλο Βλέμμα, που μας επιτρέπει να ζήσουμε αυθεντικά…

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ διοργανώνει το ΑΒΑΤΟΝ Live -μια βραδιά με ποικίλες εκδηλώσεις και δρώμενα, ανοιχτή για όλους τους φίλους και αναγνώστες μας! Στην καρδιά της Αθήνας, στον Πολυχώρο Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57- 59, τηλ. 210 3240944) το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ.
Θέμα τις φετινής εκδήλωσης είναι αυτό το »σωτήριο» Άλλο Βλέμμα, την ύπαρξη του οποίου καλούμε να διερευνήσουμε μέσα από ομιλίες, χορό, μουσική, συζήτηση και… ένα ποτήρι κρασί, σε ένα ιδιαίτερο event που θα δώσουν το παρών βασικοί συντελεστές του περιοδικού και καλεσμένοι έκπληξη… Τέλος, στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει bazaar βιβλίων από τις εκδόσεις Αρχέτυπο με μοναδικές προσφορές για όλους!

Στο φετινό ΑΒΑΤΟΝ Live (μεταξύ άλλων) συμμετέχουν:

  • Στέφανος Ελμάζης, διευθυντής του ΑΒΑΤΟΝ και των εκδόσεων Αρχέτυπο.
  • Κωνσταντίνος Ζάρρας, επίκουρος καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αθηνών και σύμβουλος έκδοσης του ΑΒΑΤΟΝ.
  • Ιορδάνης Πουλκούρας, συγγραφέας και σύμβουλος έκδοσης του ΑΒΑΤΟΝ.
  • Χρυσάνθη Κορνηλίου, με ένα θεατρικό δρώμενο βασισμένο στην εσωτερική παράδοση των Σούφι, μέσα από την ποίηση των Ρουμί, Χαλίλ Γκιμπράν, Ομάρ Καγιάμ κ.α.
    Επεξεργασία-αφήγηση: Χρ. Κορνηλίου, Βάσω Θεοδώρου. Χορός-τραγούδι: Βάσω Θεοδώρου. Κρουστά, τραγούδι: Νίκος Σουλιώτης.

Σας περιμένουμε!