Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

Μια Απάντηση στην Κρίση του Σύγχρονου Κόσμου

Στις μέρες μας ο κόσμος, και ιδιαίτερα η χώρα μας, αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες κρίσεις, η οποία σταδιακά φαίνεται να διαλύει τόσο την κοινωνία όσο και τα άτομα. Οι άνθρωποι εναγωνίως αναζητούν μια λύση, ένα δρόμο προς μια πιο αρμονική ζωή, που θα επικρατεί η συμπόνια, η δικαιοσύνη, η ανθρωπιά, η αγάπη. Και το ερώτημα είναι, υπάρχει ένας τέτοιος δρόμος μιας ρεαλιστικής ελπίδας;

Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσε ο Έλληνας φιλόσοφος και δάσκαλος Γεώργιος Γκουρτζίεφ, που έναν αιώνα πριν έφερε στη Δύση μια ολοκληρωμένη διδασκαλία για την αρμονική ανάπτυξη του ανθρώπου, μια διδασκαλία που αποδεικνύεται απίστευτα αναγκαία και επίκαιρη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε.

Θέλοντας να μοιραστούμε αυτή τη ρεαλιστική ελπίδα με όσους περισσότερους συνανθρώπους μας, το Κέντρο Γκουρτζίεφ διοργανώνει τρεις εισαγωγικές ομιλίες, εστιάζοντας στα ζητήματα εκείνα της ανθρώπινης ψυχολογίας που συνδέονται άμεσα με την εξωτερική κρίση.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011, 8.30 μ.μ.

Η Πραγματική Κατάσταση του Ανθρώπου

Η έννοια της «φυλακής». Εσωτερική σκλαβιά. Οι αιτίες της εσωτερικής σκλαβιάς και η έλλειψη εσωτερικής ενότητας. Οι ψευδαισθήσεις κάτω από τις οποίες ζει ο συνηθισμένος άνθρωπος.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, 8.30 μ.μ.

Προϋποθέσεις για Απελευθέρωση από την Εσωτερική Σκλαβιά

Ο άνθρωπος κοιμάται αλλά μπορεί να ξυπνήσει. Μελέτη του εαυτού. Η εσωτερική δομή του ανθρώπου. Καταστάσεις συνειδητότητας.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, 8.30 μ.μ.

Πρώτα Βήματα στο Δρόμο της Αφύπνισης

Εργασία στον εαυτό. Τα στάδια της εσωτερικής ανάπτυξης. Η πρακτική της ενθύμησης του εαυτού και της παρατήρησης του εαυτού. Η σημασία της ομάδας.

Όλες οι διαλέξεις θα γίνουν στο Κέντρο Λόγου, Τέχνης και Δημιουργικής Έκφρασης, Κρυστάλλη* 10, Κηφισιά, Θεσσαλονίκη, με ελεύθερη είσοδο.

Μετά το τέλος κάθε διάλεξης θα υπάρχει συζήτηση.

Η Κρυστάλλη είναι κάθετη στην Αιγαίου, προς την Κηφισίας. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 6975907029

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

www.gurdjieff-center.gr