Διαφωνώ κάθετα με πολλές από τις θέσεις του Τεκτονικού Forum.  Όμως το παρακάτω κείμενο νομίζω ότι εξηγεί μερικά πράγματα μέσα στον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες.

Η ΜΥΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ»
Η απόφαση 4875/2009 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ακυρώνει την «εκλογή» Μανέα και των 8 ακόμα νέων 33ων και ακυρώνει ακόμα και την διαγραφή του νόμιμου Ύπατου Μεγάλου Ταξιάρχου από την εκπεσούσα «ολομέλεια» του Μανέα.
Τι καταλαβαίνω εγώ ότι σημαίνουν αυτά.
– Ο Σκωτικός Φιλοσοφικός Τεκτονισμός στηρίζεται στη μυητική διαδοχή και επιπλέον θέλει τα μέλη του ηθικά ακέραια .
Το πραξικόπημα του Μανέα ξεγυμνώθηκε στο δικαστήριο από τον ίδιο τον μάρτυρά του, τον Καμαλάκη, όταν διέλυσε το εφεύρημα του Μανέα δηλώνοντας ότι ο ντε Σιγούρα ποτέ δεν παραιτήθηκε. (Η δήλωση περιελήφθη στα πρακτικά).
Σε αυτό το εφεύρημα στηρίχτηκε όλη η κίνηση Μανέα. Όταν τόσο ξεκάθαρα δηλώνεται η πλεκτάνη τότε για ποια ηθική ακεραιότητα μιλούν; Και ακόμα όπως γίνεται σαφές ουδέποτε ο Ύπατος Μέγας Ταξιάρχης ντε Σιγούρα έχρισε διάδοχό του τον Μανέα, άρα πως μπορεί να ηγηθεί και να εποπτεύει μυήσεων εκείνος που έχει υφαρπάσει την θέση;
Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι ξεκάθαρη και βέβαια ακόμα και ένα παιδάκι γνωρίζει ότι αν έχει χρήματα για πέταμα ο οποιοσδήποτε, μπορεί να κάνει εφέσεις, να πάει σε Άρειο Πάγο, σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μπορεί να διεκδικεί για χρόνια οτιδήποτε εκτός από το ηθικώς δίκαιο που φανερώθηκε στην πρωτόδικη απόφαση.
– Εμπλέκει ο Μανέας εντέχνως άσχετους συλλόγους και συνδέσμους με το Ύπατο Συμβούλιο. Ο Σκωτικός Τύπος έχει το μυητικό του έργο και τα Φιλοσοφικά Εργαστήρια έχουν την έρευνα αυτού ως αντικείμενο.
Εκείνοι που συνήθισαν να υφαρπάζουν θέσεις και να λαμβάνουν βαθμούς με απόδοση -γιατί είναι βαρετές οι μυήσεις- δεν καταλαβαίνουν από αυτά και αναζητούν τρόπους να διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία και μικρές ή μεγάλες εξουσίες. Αυτή η γραφειοκρατική και ωφελιμιστική αντίληψη οδήγησε τα τελευταία τριάντα χρόνια την αδελφότητα σε διασπάσεις , έκπτωση και ερήμωση . Είναι όλη δική τους, η «ιδεολογία» και τα αποτελέσματά της και καμία σχέση δεν μπορούν να έχουν με τον παραδοσιακό τεκτονισμό.
– Τέλος ο «μπαμπούλας» που επισείουν ότι δήθεν επίκειται κατάληψη των «χώρων» τους από «εχθρικές Μεγάλες Στοές» είναι τόσο ανόητος όσο και οι εκφραστές του. Το Ύπατο Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου του 33ο είναι Κυρίαρχο και Ανεξάρτητο, οφείλει και πρέπει κατά τα διεθνή θέσμια να δέχεται κάτω από τα φτερά του κανονικούς διδάσκαλους τέκτονες που κατοικούν στην επικράτειά του και δεν έχει δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ψήγμα των εξουσιών του σε κανένα άλλο ανεξάρτητο σώμα. (Πράγμα που γινότανε αυτά τα χρόνια στα πλαίσια της συναλλαγής , να σου στηρίξω την καρέκλα και να μου στηρίξεις τον θρόνο). Ποιος μιλάει για «καταλήψεις» και «εχθρούς»; Εκείνος που όταν είχε την εκεί εξουσία προ 30 ετών διατυμπάνιζε τα πρωτεία της Μεγάλης Στοάς και λοιδορούσε και απειλούσε τα τότε μέλη του Υπάτου Συμβουλίου και όταν τώρα βρήκε την ευκαιρία κατέλαβε άλλη καρέκλα και τα ξαναλλάζει θέλοντας ως «Ύπατος» να ηγείται και να έχει λόγο και στη Μεγάλη Στοά; Συμπεριφορά τόσο παλιά και ξεφτισμένη όσο και οι «παππατζήδες»της παλιάς Αθήνας. Πόσο ακόμα μπορεί να ταλαιπωρεί η συναλλαγή τον ελληνικό τεκτονισμό;

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ