Το έργο του Ζαν Κοκτώ, «Οι τρομεροί γονείς» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη παρουσιάζει από τις 20 Μαρτίου 2009 το Θέατρο της Άνοιξης ( Γερμανικού 20, Κεραμεικός, τηλ. 210 5238870).

tromeroi-goneis

Ο μύθος του Οιδίποδα και το μετέπειτα ψυχαναλυτικό Οιδιπόδειο σύμπλεγμα, η αέναη πάλη ανάμεσα στην τάξη και το χάος, ο απογαλακτισμός και η προσπάθεια χειραφέτησης της εκάστοτε νέας γενιάς, ο πανδαμάτωρ χρόνος και οι επιπτώσεις του εκκρεμούς στην εύθραυστη ισορροπία των συναισθημάτων, τα παιχνίδια εξουσίας ανάμεσα στο θηλυκό  και το αρσενικό είναι μερικά βασικά μοτίβα που αναπτύσσονται στο έργο και διαμορφώνουν την πρώτη ύλη για το «παραστασιακό» γεγονός.

Ένα έργο που ακροβατεί ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά αισθητικά ρεύματα, που αρνείται πεισματικά να αυτοπροσδιοριστεί, διεκδικώντας μερίδιο συμμετοχής σε όλες τις τάσεις που γεννούν τη μεγάλη και ανατρεπτική σχολή του  μοντερνισμού.

«Οι τρομεροί γονείς» είναι το έργο που χρησιμοποιεί το μπουλβάρ, το μπουρλέσκ, το τσίρκο, το οικογενειακό δράμα, το μιούζικ χωλ, μέσα από τον ρεαλισμό, την παρωδία, τα διδάγματα του σουρεαλισμού, οδηγώντας την θεατρική δράση μέχρι τα όρια του γκροτέσκο και της μπουφονερί.

Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: Γιάννης Μαργαρίτης
Σκηνικό- Κουστούμια: Δημήτρης Κακριδάς
Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Μαργαρίτης
Video :Δημήτρης Καλογήρου
Ηθοποιοί με τη σειρά που εμφανίζονται:
Ζωρζ: Γιάννης Μαργαρίτης
Υβόν : Χρυσάνθη Δούζη
Λεό: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη
Μισέλ: Δημήτρης Πασσάς
Μαντλέν: Νικολέτα Κοτσαηλίδου

Θέατρο της Άνοιξης: Γερμανικού 20, Κεραμεικός, τηλ. 210 5238870
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη- Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων: 20€ ,12€φοιτητικό