Το κείμενο αυτό δημοσιεύεται στο http://tekton33.blogspot.com/και το αναδημοσιεύω χωρίς σχόλια.

Οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες συμμετέχουν στην άφατη οδύνη της οικογένειας του Αλέξανδρου.

Αντιλαμβάνονται και κατανοούν την οργή των νέων της χώρας μας, που την θεωρούν όχι μόνο απόλυτα δικαιολογημένη αλλά επιβεβλημένη και αναγκαία.

Αναλαμβάνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί για τον κόσμο που παραδίνουν στους νέους μας.

Απολογούμαστε στα παιδιά μας για όσα έπρεπε να είχαμε κάνει και δεν μπορέσαμε να κάνουμε.

Εμείς φταίμε που δεν κάναμε αυτά που έπρεπε ώστε η σφαίρα να μην μπορεί να φθάσει και να κτυπήσει το αγνό κορμάκι του παιδιού μας.
Είμαστε ένοχοι γιατί εμείς που έπρεπε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κάθε δόγμα, πνευματική ανελευθερία και ηθική έκπτωση, παραδοθήκαμε, με ευχαρίστηση πολλές φορές, στην τρυφηλότητα του πλέον ανελέητου δόγματος του οικονομισμού και της κερδολατρείας.
Είμαστε ένοχοι γιατί φοβηθήκαμε τις εξουσίες, τον πόνο και τις δοκιμασίες ενώ την ίδια στιγμή τιμούσαμε εκείνους που έχασαν τα πάντα για να μπορούμε τώρα εμείς να καπηλευόμαστε τους αγώνες, τα δάκρυα και το αίμα τους.
Είμαστε ένοχοι για την Εθνική κρίση, για την πλήρη έκπτωση και αποσύνθεση της κοινωνίας μας.
Είμαστε ένοχοι γιατί οι άνθρωποι σκλήρυναν και αποξενώθηκαν, γιατί οι αξίες λησμονήθηκαν και βρίσκονται μόνο στα λεξικά, γιατί η πολιτική κατάντησε συνώνυμο της διαφθοράς και οι θεσμοί ποδοπατήθηκαν, γιατί η απαρχαιωμένη δημόσια διοίκηση αποτελεί κέντρο μικροκομματικής συναλλαγής και γραφειοκρατικής αναποτελεσματικότητας, γιατί η παιδεία αργεί, γιατί η δημόσια υγεία πένεται, γιατί η δικαιοσύνη συγκλονίζεται από σκάνδαλα και αναζητώντας εύκολα άλλοθι, καταπίπτει στους ώμους των αδυνάτων.Είμαστε ένοχοι για το βαρύ κλίμα της έλλειψης ελπίδας και ενεργού αντίστασης για την οικονομική ανελευθερία, την αναξιοπρέπεια και την απελπισία, που έχει παγιοποιηθεί τα τελευταία είκοσι χρόνια και χτυπά ανελέητα τους πιο ευαίσθητους, τους αδύναμους, τους άτυχους και τους κολασμένους.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ – ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ – ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΜΑΣ.